Terug naar Champagne & Prosecco
Cava Mas Fi Brut
Cavas Masachs
| Land | Spanje |
| Streek | Catalonie |
| Producent | |
| Soort | Droog, Mousserend |
| Appellatie | DO Cava Penedès, Catalonië |
| Druivenras | 40% Xarel.lo, 35% Macabeo, 25% Parellada
|
| Vinificatie | Eerste fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (16-18° C), tweede fermentatie op fles. |
| Houtopvoeding | Geen. De flessen rijpen tien maanden in de kelder, waarbij ze hun tweede vergisting ondergaan. |
| Kleur | Strogeel met groene reflecties. Fijne, persistente mousse. |
| Neus | Bloemig, met tonen van rijp fruit (citrus). |
| Smaak | Levendig, maar elegant en evenwichtig. In de afdronk fruit en citrus. Verfrissend en met een mooie structuur. |
| Spijs | Als aperitief, kan een hele maaltijd begeleiden. |
| Serveren | Koel serveren, 6-8° C |

